הכירו את מרים היב מובילת פיתוח כלכלי וממצת משאבים ברשות עילבון:
השכלה :
בוגרת הכשרה בתוכנית מוארד.
תואר ראשון בחינוך מיוחד וסוציולוגיה.
תעודת הוראה.
תואר שני בפיקוח והדרכה.
ניסיון מקצועי :
רכזת תוכניות לגיל הרך, אשלים.
מנהלת פנימית יום לנוער בסיכון.
סטודנטית לתואר שני במדיניות ציבורית -למנהלים.
רקע קצר על היישוב משולחנה של מרים:
היישוב עילבון ממוקם בגליל התחתון, בנוף הררי, סמוך לכביש 65, משקיף על בקעת בית נטופה ובריכת צלמון. המיקום מקסים ונגיש ומזמן ביקור של אורחים ותיירים רבים. בעילבון כ-5,700 תושבים ובו גרעין עתיק, שמהווה את מרכז הכפר, וחלקים חדשים, הכוללים את השכונה החדשה ושתי שכונות נוספות (דרומית ומזרחית).
המועצה המקומית, כמו רבות נוספות, מתמודדת עם מיעוט הכנסות עצמיות, שאינו מאפשר לה לקדם מיזמים ותוכניות כלכליות שיקדמו את היישוב. אתגר זה הווה את המניע להרחבת אפיקי גיוס המשאבים של המועצה ופנייה לרתימת הפילנתרופיה לסייע בקידום מיזמים מיוחדים ליישוב ולאזור.
מבין מיזמים רבים אשר מקודמים כיום במועצה, נציג בקצרה את המרכז האזורי לאנשים עם מוגבלויות. זהו מיזם אזורי, המקודם מזה כשנתיים, בהובלתו של ראש המועצה סמיר אבו זיד יחד עם מנהלת מחלקת הרווחה ובסיוע שלי כמובילת פיתוח כלכלי ומיצוי משאבים ברשות.
בהשוואה ליישובים סמוכים, בעילבון מספר גדול של אנשים עם מוגבלויות ולכן קידום מענים עבור אוכלוסייה זו העסיק רבות את הרשות. לפני כ-15 שנה, ביוזמת ראש הרשות, הוקם מועדון לאנשים עם מוגבלויות, שנותן שירותים לארבעה יישובים באזור: בעינה נג'ידאת, דיר חנא, מג'אר ועילבון ומשירותיו נהנים כחמישים איש.
עם השנים, בעקבות הגידול באוכלוסיית היעד, בלט הצורך לפיתוח השירות ולהקמת מרכז שייתן מענה למגוון רחב יותר של מוגבלויות, כמו אוטיזם, מוגבלות שכלית-התפתחותית, מוגבלות פיזית, ועוד. כמו כן, היה צורך בהקמתו של מבנה מונגש בסביבה נוחה לאוכלוסייה, שכן עד היום המסגרות הוקמו ופעלו בתוך מבנים מושכרים ובאיכות שאינה מספקת את כלל הצרכים הנדרשים.
היום אנחנו בשלבי הקמה של המרכז החדש, שייתן שירות מכובד לאוכלוסייה זו. אחד האתגרים המרכזיים היה בגיוס משאבים להקמתו של המרכז החדש, שעלות הקמתו הכוללת מוערכת בכשמונה מיליון ₪.
בשיתוף עבודה ביני כמובילת פיתוח כלכלי ומיצוי משאבים לבין מנהלת מחלקת הרווחה, פעלנו להגשת מספר 'קולות קוראים', כמו גם 'קול קורא' לקרנות הביטוח הלאומי ולקרן שלם בשנת 2021,למפעל הפיס, למשרד השיכון והבינוי וגם גייסנו את אקים כשותף להקמת המרכז החדש.
לאחר עבודה מאומצת הצלחנו לגייס שבעה מיליון ₪, היו חסרים לנו כמיליון ₪ להקמת המרכז. שיתפנו בקושי את מיזם מוארד אשר מלווה אותי בתפקידי כמובילת פיתוח כלכלי ומיצוי משאבים , והם הציעו לנו לקבל מספר שעות ייעוץ של מומחית בנושא עבודה עם פילנתרופיה וגיוס משאבים. במסגרת הייעוץ התחלנו מהלך של למידה וחשיבה משותפת לעולם הפילנתרופיה וגיבשנו את 'הסיפור של עילבון' ושל מיזם משמעותי זה. בימים אלה אנו פונות בבקשות למספר תורמים רלוונטיים ואנו מקוות כי אלה יסייעו לנו בהשלמת התקציב החסר לצורך הקמת המרכז.
לסיכום, התנסות זו של איגום משאבים סביב מיזם הדגל של הרשות בעילבון לימדה אותנו וסייעה לנו בהתקדמות גם במיזמים אחרים, שכן למדנו על גיוס משאבים ואיגומם, נושא שעד היום לא היווה חלק מהתוכנית הרשותית. הבנו שתחום הפילנתרופיה יכול לתת לנו את התמיכה הנחוצה וכי צרכים אמיתיים של האוכלוסייה ושל היישוב, בשילוב התמדה, למידה ומקצועיות מביאים לחשיבה מחוץ לקופסה, לחיפוש אפשרויות וערוצים חדשים שיאפשרו איגום משאבים, מימון הפעילות והסרת חסמים. כל אלה, אנו בטוחות, יביאו אותנו למימוש החזון והיעדים שהצבנו לעצמנו.
Yorumlar